Maas variant

Maas variant Maastricht/Doulcon 318km

Het eerste deel van dit traject loopt door de vallei van de Jeker. Dit is gekozen omdat de Internationale Maasroute langs de, niet zo fraaie, industriële zone van Luik komt. Tevens is er een alternatief via het pondje bij Eijsden. Je komt dan net na Kanne op de route. De rivier de Jeker, of zoals onze zuiderburen het noemen de Geer. We volgend eerst de knooppunten in België en komen langs Kanne, Lauw, Otrange, Lens, Remicourt, Donceel, Verlaine en Wanze bij Huy aan de Maas. Het Jekerdal is meer heuvelachtig dan de route langs de Maas.

Vanaf Huy fietsen we langs de Maas. We komen langs de volgende plaatsen Namen, Profondeville, Dinant in Givet aan.

Vanaf hier kom je ook bordjes VVTA (Voie Verte Trans Ardennen) tegen. Via Chooz, Fumay en Revin komen we in Charleville-Mèzieres. We kunnen uiteraard de mooie binnenstad bekijken maar je kunt ook de drukte vermijden en langs de Maas blijven fietsen. Na Sedan komen we in Remilly-Aillicourt aan.

Het traject tot Mouzon is nu helemaal bewegwijzerd.in nog niet helemaal duidelijk. Vanwege Corona heb ik dit jaar geen gelegenheid gehad om daar te kijken. Wel staat bij de alternatieven de track tot Mouzon klaar. Vanaf Mouzon moeten we nog de navigatie tekst (of de gpxtrack) volgen tot Doulcon.

Maastricht/Doulcon