GPX

GPS-tracks.

De GPS tracks van de Groene Valleien fietsroute zijn ter plaatse onderzocht en door mij gereden. De GPS-tracks van de Groene Valleien fietsroute zijn één op één met het routeboekje en kunnen gevonden worden op deze website.

De GPS-track is een hulpmiddel naast de fietsgids en voorkomt verdwalen. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om deze tracks commercieel te gebruiken.

GPS tracks die op allerlei sites gevonden kunnen worden zijn vaak verouderd, met omwegen, met afstekers, vaak niet opgeschoond, over N-wegen etc.

De tracks op deze website zijn per onderdeel zodat je vooraf de gewenste track kunt downloaden en je eigen fietsvakantie samenstellen.

De fietser met een GPS-apparaat kann deze tracks via basecamp of mapsource op zijn apparaat zetten. Ook is het mogelijk om de tracks op de sd-card van het GPS-apparaat te zetten

Fietsers die hun smartphone gebruiken kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de app PocketEarth of Maps.me.

PocketEarth geeft de mogelijkheid om de tracks direct in te lezen. Maps.me werkt alleen met KML of KMZ bestand. De GPX files zijn gemakkelijk om te zetten naar KLM met de online converter Gpx2kml.com.

Zoeken en importeren van GPX-files  

Zoek de gewenste file en download die op de smartphone. Exporteer de file naar PocketEarth. In PocketEarth tik je op ‘importeer’ en vervolgens op ’toon’.