Combinatie routes

Op deze pagina staan combinaties van de Groene Valleien fietsroute en andere routes.

West A-570km/533km

Deze ronde aan de westzijde wordt gevormd door de Vlaanderen variant, een deel van de Groene Valleien hoofd route tot Wasnes-au-Bac, en de Schelde variant met aansluiting op de Schelde icoon route. Deze begint al in Spiere bij knooppunt 60. De route loopt vanaf Sluis in Zeeuws-Vlaanderen tot de monding van de Schelde bij de Nederlandse grens. (Sluis/Boulogne-sur-Mer/Wasnes-au-Bac/Bossuit 439km) met aansluiting op Schelde Icoonroute (174) is totaal 613km. Steek je af bij Le Wast te Desvres, dan gaat daar grofweg 50km van af). Via knooppunten kun je gemakkelijk richting Bergen Op Zoom fietsen waar je eventueel de trein kunt nemen. Neem je bij Le Wast de routeverkorting naar Desvres dan wordt de route in totaal 563km.

Weste B-686km/636km

Een soortgelijke route combinatie kan met de Jacobsroute gefietst worden. Als je het te saai vindt om steeds langs de Schelde te fietsen is dit een optie. Je fietst de Vlaanderen variant, een deel van de Groene Valleien hoofd route tot Wasnes-au-Bac. Hier pak je de Jacobsroute deel 1 op richting Nederland. De Jacobsroute loopt tot Tournai/Doornik gelijk op. Sluis/Boulogne-sur-Mer/Wasnes-au-Bac/Bossuit 439km plus Jacobsroute deel 1 (247km) totaal 686km. Steek je door bij Le wast, dan gaat ook hier grofweg 50km van af. Je fietst Nederland binnen onder Breda dat gemakkelijk te bereiken is via de knooppunten.

West C-677km/627km

Je fietst de Vlaanderen variant, een deel van de Groene Valleien hoofd route tot Landrecies (444km). Daar neem je de Van Gogh route richting Nederland. (233) Totaal 677km. De Van Gogh route komt Nederland binnen onder Zundert. De route verkorting bij Le Wast maakt de totale lengte 627km.

Uiteraard kunnen de bovenstaande ‘uitfiets routes’ ook gebruikt worden als ‘aanfiets routes’ om op de hoofdroute van de Groene Valleien fietsroute te komen. Combinaties kunnen dan gemaakt worden met andere variante van de Groene Valleien fietsroute onder de tab ‘Routesuggesties’.

Oost A

Aan de oostzijde van de Groene Valleien fietsroute kun bij Avioth (kaart 31 routeboekje) de Oude wegen en Pelgrimsteden oppakken richting Nederland. Dit is een pittige route door de Ardennen. vanaf Avioth is het nog 219km tot Maastricht.

Oost B-C

Alzingen (kaart 34-35 routeboekje) is een punt waar vele routes samenkomen. Naast de Groene Valleien route komen daar tevens de routes Groene Weg naar de Middellandse zee en Spoor van de Vrijheid. Beide routes zijn zwaarder dan de Groene Valleien route over de Eifel variant en langs de Kyll variant. Vanaf Alzingen is het 245km tot Maastricht via de Groene Weg naar de Middellandse zee. Spoor van de Vrijheid is een kronkelende route die je niet sneller naar Nederland terug zal brengen, info zie Route You.

============================================================================

Oost en verder A

De Groene Valleien fietsroute kun je in zijn geheel combineren met de Mosel Radweg en de Limes/Rhein Radweg. Groene Valleien tot Trier (815km), Mosel Radweg (199km) en Limes/Rhein Radweg tot Nederland (299km).

Aan de oostzijde van de Groene valleien fietsroute kun je starten met de Eifel variant tot Trier aan de Moezel (220km). Verder fiets je stroomafwaarts langs de Moezel via de Mosel Radweg tot Koblenz (199km). Hierna fiets je stroom afwaarts langs de Rijn richting Nederland via de Rhein Radweg of de Limes 1 (299km). Dit is een vrij gemakkelijke fietstocht zonder al te veel klimwerk.

Oost en verder B

Deze route suggestie heeft meer klimwerk dan de optie Oost A. Je start met de Eifel variant tot Weywertz aan de Vennbahn. Hier neem je de afslag richting Junkerath om verder via de Kyll variant tot Trier te fietsen aan de Moezel. Verder fiets je stroomafwaarts langs de Moezel via de Mosel Radweg tot Koblenz. Hierna fiets je stroom afwaarts langs de Rijn richting Nederland via de Rhein Radweg of de Limes 1.

Oost en verder C

Deze route lijkt op route oost B, maar hier fiets je nog verder de Eifel variant tot Sankt Vith (even oppassen bij Waines/Weismes links aanhouden, rechtdoor kom je uit in Trois-Ponts). Bij Sankt Vith fiets je de Eifel-Ardennen Radweg op tot Gerolstein. Bij Gerolstein fiets je over de Kyll variant tot Trier. Verder fiets je stroomafwaarts langs de Moezel via de Mosel Radweg tot Koblenz. Hierna fiets je stroom afwaarts langs de Rijn richting Nederland via de Rhein Radweg of de Limes 1. Deze route suggestie is minder zwaar dan Oost B, maar zwaarder van Oost A.

============================================================================

Oost en verder D

De route suggestie Oost D kan in combinatie met de routes Oost A-B-C worden gefietst. De Mosel Radweg loopt tot Koblenz. Bij Koblenz steek je de Rijn over en fietst daar de Lahn Radweg op. Na de Lahn Radweg fiets je een deel het Kurhessische-Bergland. Dit deel is te downloaden van de website van de Europafietsers. Vanaf Hannover-Münden fiets je via de Weser Radweg voorbij Bremen tot Cuxhaven. Vanaf Koblenz is het ongeveer 828km tot Cuxhaven.

Uiteraard kan deze route suggestie ook gefietst worden als aansluiting op de gehele Groene Valleien fietsroute.