Actueel

Maas variant

De Maas variant van de Groene Valleienroute is nu tot Huy volledig te fietsen via knooppunten. Na de knooppunten in het boekje kun je de knooppunten op de foto nafietsen. De knooppunten route loopt iets anders, maar sluit bij Huy aan op de bestaande route. Toegegeven moet worden dat het niet het mooiste stuk is.

Maasvariant. Kaart 69, km 13, je kunt nu bij Chooz langs de Maas blijven rijden door het Fôret de Chooz. Het traject is iets langer en heuvelachtig.

Maasvariant. Kaart 74, km 19, het traject langs de Maas is nu gereed tot Mouzon.

Maasvariant. De camping in Stenay pagina 75, km 54 lijkt permanent te zijn gesloten. Kennelijk alleen toegangkelijk voor campingcars.

Kyll variant
De camping in Kyllburg: Kijk op de website (campKyll.de) voor meer informatie, of kijk op hun Instagram pagina.
Wegens wegwerkzaamheden raden wij fietsers aan de Deutsche Bahn tussen Auw an der Kyll en Kordel te gebruiken.  Bovendien is er langs de route een omleiding bewegwijzerd met een lengte van ca. 6 km, met een stijging van ca. 180 hoogtemeters.

Groene Valleien hoofdroute

La Férée Kaart 24, km 41, nieuw overnachtingsadres B&B Danou, David & Manou, 3, Rue de la Forge, La Férée. Nederlandse eigenaren. Telefoon: +33 (0)3 24 27 60 16, Mobiel: +33 (0)6 27547369
E-mail: info@danou.fr Website: https://danou.fr

Dommery kaart 25, km 63, de weg door het bos was altijd al slecht, maar is nu haast niet meer te fietsen. Je kunt in Dommery beter doorrijden tot Launois-sur-Vence, waar ook enkele voorzieningen zijn. In Launois neem je direct de eerst afslag rechts richting La Péreuse, C4. Daarna richting Viel St. Remy, V4. Einde weg, rechts af en op de volgende splitsing maakt het niet zoveel uit welke je neemt, je komt dan bij of na Les Tavernes weer op de route.

Neuville-Day

De camping in Neuville-Day heeft gewijzigde telefoonnummers. +33630427912 of +33675799126.
Er zijn nieuwe mogelijkheden na Neuville -Day. Na Semuy (kaart 27) kun je langs het Canal des Vouziers tot Vouziers fietsen. In Vouziers zijn verschillende faciliteiten. Na Vouziers loopt de route over de D982 met aansluiting op Falaise. De gpx track is alleen op deze site aangepast.

Meix-devant-Virton (kaart 31-32). Er is een nieuwe mogelijkheid na Meix-devant-Virton. Bij km 46,5 neem je de splitsing het bos in. Aan het einde van de weg steek je de voorrangsweg over (let op, het kan druk zijn) er is een fietspad. Boven op de kruising ga je richting het informatiebord. Op de ‘ventweg’ in de afdaling ga je rechtsaf een oud spoortracé op de L155. Net na het oude station van Buzenol (inclusief fitnessruimte) ga je op de kruising links af om bij Buzenol (kaart 32) het spoor weer op te pakken. Makkelijker is het om de knooppunten te volgen 13-10-73-74-75-80-81-93-94-66. Let op de gpx track is alleen op deze site aangepast.

Canal-des-Ardennes

Er wordt gewerkt aan het jaagpad tussen Le Chesne en de Maas. Het eerste stuk is geasfalteerd tot Vendresse. De gehele route zou eind juni 2023 klaar moeten zijn. De gps track is aangepast.

Vlaanderen variant

De LF1 Noordzeeroute is vervangen door de Nederlandse Kustroute, daar is de aansluiting op Sluis niet meer in opgenomen. Maar via de knooppunten 30-31-96 kom je vanuit Retrancement, het einde van de Kustroute in Nederland in Sluis.

Ook Vlaanderen stapt, in navolging van Nederland, over op icoonroutes. ‘Op 26 oktober 2020 werd de eerste van acht nieuwe Vlaamse icoonfietsroutes uitgerold. Het gaat om de Kustroute van 93 kilometer die de oude ‘Kustfietsroute’ van Westtour vervangt en er komt in de plaats van de LF1 Noordzeefietsroute. De bewegwijzering van de oude LF-routes wordt geleidelijk ontmanteld vanaf de herfstvakantie 2020 en zal helemaal verdwenen zijn tegen het begin van de lente 2021. ‘ zie https://www.toerismevlaanderen.be/nieuws/eerste-van-acht-nieuwe-vlaamse-icoonfietsroutes-uitgerold

Kaart 1, km 4, Damme Camping Hoeke is niet meer in bedrijf. Dit wordt een camper standplaats.

Kaart 3, km 54, Diksmuide Camping Ijzerhoeve heeft een nieuw telefoonnummer +32493441354

Schelderoute

De Schelde variant van de Groene Valleien fietsroute kan gebruikt worden om een kort rondje Sluis/Boulogne-sur-Mer/Wasnes-au-Bac/Bossuit (439km) met aansluiting op Schelde Icoonroute (174) is totaal 613km. Steek je af bij Le Wast te Desvres, dan gaat daar grofweg 50km van af. De aansluiting op de nieuwe Schelde Icoon route vindt al plaats bij Spiere (knooppunt 60 kaart 49). Daar kun je de routebordjes al volgen. De Schelde icoon route is ten opzichte van de LF30 Schelde-Delta fietsroute gewijzigd. Tot Gent loop de route min of meer gelijk. Na Gent loop te route door tot de monding van de Schelde bij de Nederlandse grens net onder Berg Op Zoom. In 2022 loopt hij zelfs door tot Vlissingen. Mooi als je een rondje wilt fietsen.

Via de onderstaande knooppunten fiets je gemakkelijk naar het station van Bergen op Zoom.

De nieuwe GPX track van de Schelde Icoon route kun je downloaden via onderstaande site.